Gyermek jobb agyféltekés rajztanfolyamon

Gyermekek részvétele jobb agyféltekés rajztanfolyamon

Sokszor megkeresnek a szülők, hogy mikortól vehetnek részt a gyermekeik egy jobb agyféltekés rajztanfolyamon. Mikortól ajánlom és kiknek….

Sok jobb agyféltekés rajztanfolyamon bármilyen korú gyermeket beengednek és sajnos ezzel nem tesznek jót. Mivel nem minden gyermek érett meg rá, hogy részt vegyen egy felnőtteknek szóló 4 vagy 3 napos intenzív jobb agyféltekés alapképzésen. Ezt komplexen kell megvizsgálni és figyelembe kell venni a gyermeket mint egyént és nem csak a korát!
Éppen ezért fejlesztettem ki az 5 napos Kreativitást és Önbizalmat növelő gyermektábort! Az az ami 11-15 éves korosztály számára az ideális és az, ahol a legtöbbet tudja kihozni magából! Egy felnőtt képzés teljesen más, légkörben, koncentrálásban. Ennek ellenére több gyermek sikeresen elvégezte, szóval nem ellene vagyok, hanem a gyermek érdekét és fejlődését veszem figyelembe!
Sok gyermekkel dolgoztam és dolgozom rajztanfolyamon (gyermektáborban) és  kineziológia módszerrel számos gyermeken segítettem. Azt eldönteni, hogy egy gyermek mennyire tud beilleszkedni egy felnőtt jobb agyféltekés rajzoktatásba azt nem lehet eldönteni csupán a kora alapján. Sok szempontot figyelembe kell venni!
Ilyenek például, hogy
  • mennyire tud koncentrálni?
  • szeret-e rajzolni?
  • vannak-e tanulási nehézségei?
  • milyen a finom motorikus képessége?
  • miket szokott otthon rajzolni?
  • mi az amiben ő (a gyermek) szeretne fejlődni?
Így én azt szoktam javasolni, hogy 14 éves (betöltött) kortól abban az estben vehet részt az általam tartott jobb agyféltekés rajztanfolyamomon, ha ezeket a kérdéseket előre tisztáztuk.
Remélem segítettem a döntésben!
Péter