Jobb agyféltekés rajzolásról

Mitől működik a jobb agyféltekés módszer?

Attól, hogy sikeresen át tudunk váltani a jobb agyfélteként használatára, mely segítséget ad nekünk abban, hogy azt tudjuk lerajzolni, amit látunk és nem azt, ami korábban belénk rögzült!

A jobb agyféltekés rajzolás technikáját főként Dr. Betty Edwards munkásságának köszönhetjük. A rajzolás egy alapvető készség, mondja Dr. Betty Edwards, ha ezt sikerül elsajátítani, akkor megtanultunk rajzolni. Ez a képességünk egy életen át meg fog maradni, ahogyan az olvasás, járás, kerékpározás. A rajzolás készségének elsajátításához 5 alapvető részkészség megtanulására van szükség. Minél inkább tudjuk a jobb agyféltekénket aktivizálni, annál sikeresebbek leszünk ezeknek a készségeknek az elsajátításaiban.

Mivel a tudomány már többször bizonyította, hogy a bal és a jobb agyféltekék teljesen másként működnek, más-más helyzetekben vesszük hasznát hol egyiknek, hol másiknak…

Én az elmúlt közel 10 év alatt több kultúrát tanulmányoztam, figyeltem meg, számos gyógymódot és szemléletet tapasztaltam meg, melyben megfigyelhettem a bal és a jobb agyféltekék működéseit. Ezekkel a tapasztalataimmal egészítettem ki Dr. Betty Edwards munkásságát, hogy minél könnyebben elsajátítható legyen ez a módszer és sokkal hatékonyabban tudjon haladni ezen az úton mindenki, aki szeretné kipróbálni és nekivág ennek az „utazásnak”.

Általában a jobb agyféltekés tanfolyamokon önarcképet is kell rajzolni. Az én meglátásom az, hogy az alaptanfolyamnak nem kell kötelezően tartalmaznia az önarckép megrajzolását. Ha valaki mindenképpen szeretné, annak semmi akadálya nincs, de az általam tartott tanfolyamon nem kötelező.

Sok gyakorlás van a tanfolyamon és folyamatosan megfigyelhető a fejlődés, rajzról-rajzra. A tanfolyam utolsó napján pedig szembetűnő, már-már hihetetlen változásnak leszünk a tanúi.

A tanfolyamon olyan körülményeket fogunk teremteni, mely hatására és mely segítségével csak a jobb agyféltekénkkel tudunk majd dolgozni. Azért van erre szükség, mivel a két agyféltekénk teljesen másként gondolkodik és működik! A bal racionális és a számokra, betűkre fókuszál, míg a jobb az ösztönös, nem verbális mintákban gondolkodik és azokra helyezi a hangsúlyt. A rajzoláshoz nekünk a jobb agyféltekénkre van szükségünk!

A tanfolyam alatt meg fogjuk tapasztalni, hogy mi a különbség a két agyféltekénk között, valamint azt, hogy rajzban ez hogyan mutatkozik meg.

Fokozatosan rajzról-rajzra, feladatról-feladatra egyre szembetűnőbb lesz a változás.

Várlak szeretettel a következő tanfolyamomon!